Glasvezelkabel zonder overlast aanleggen?
Draka Retractanet
XS

Snel, duurzaam en veilig aanleggen van
Fiber To The Home

Voor het sneller en goedkoper aanleggen van Fiber to the Home (FTTH) netwerken, heeft Draka in 2012 het RetractaNetXS-systeem op de markt gebracht en zeer succesvol aangelegd in een groot aantal gemeenten. De glasvezelkabels zijn ondiep aan te leggen, er zijn significant minder graafschades, er zijn aanzienlijk minder kunststof buizen in de grond (MVO) nodig en het is sneller en eenvoudiger om na-aansluitingen te realiseren.

Folder downloaden

Hoe werkt het?

Aanleg in Amsterdam

RetractaNet ondergrondse lasmof

Prysmian heeft recent een verbeterde tapping box op de markt gebracht. Er zijn 4 huis aansluitingen te maken, dat is 2 meer dan voorheen. Bovendien zijn aanpassingenachteraf effectiever te realiseren. Hiermee wordt de aanleg van glasvezel naar woningen nog eenvoudiger, sneller en goedkoper.

Minder graafschades

RetractaNet heeft een extra verstevigde buitenmantel, waardoor ondiepe aanleg mogelijk wordt. installatiesleuven kunnen geborsteld worden in plaats van gegraven, waardoor er minder graafschades ontstaan aan de bestaande netten (gas, elektriciteit, water, riool). Tevens is preventieve service aan andere utilities mogelijk.

Kom in gesprek met Draka, neem contact op!

Bij interesse, mogelijke projecten of verdere vragen, gaan wij graag met u in gesprek om nadere toelichting te geven. Neem hiervoor contact op via het formulier.

Verstuur