Toekomstbestendige datakabels
voor kantoor- en thuisgebruik

De behoefte aan bandbreedte voor datacommunicatie is explosief toegenomen. Zowel zakelijk als privé beschouwen we de breedband infrastructuur, voor vast en mobiel internet, als een onmisbare utiliteitsvoorziening. Het moet betrouwbaar, snel en toekomstbestendig zijn.

Vanuit een brede visie op de data infrastructuur voor de digitale samenleving ontwikkelde Draka een productpakket zodat men thuis en op kantoor over dezelfde professionele kwaliteit LAN netwerken kan beschikken. Een toename met een factor 10 ligt in het verschiet. Toekomstvastheid van het datanetwerk is niet alleen snelheid van de netwerkkabel, maar ook het nieuwe bouwbesluit met bijvoorbeeld hogere brandveiligheidseisen.

Datakabels voor kantoor
Met de Cat.6 HD en Cat.6A datakabels kan men eenvoudig een upgrade van het netwerk realiseren naar Gigabit Ethernet. De unieke Cat.6A constructie met Zebra folie geeft een minimale toename in diameter van de kabel (minder dan 2 mm). Hierdoor kan in een kantooromgeving tien keer meer capaciteit worden geïnstalleerd in dezelfde kabelgoot. Vanuit de 305 m doos laat de kabel zich flexibel installeren. Hoe zit het dan met de afscherming? Wanneer moet ik folie afstrippen? De Zebra folie lost deze kopzorgen voor de installateur op.

UC HOME voor de digitale woning
Speciaal voor woningen en SOHO’s (small offices, home offices) heeft Draka de UC HOME kabel ontwikkeld. Met deze supersnelle en dunne datakabel zet Draka de norm voor de digitale woning. De kabel wordt geleverd in de kleur wit, en met een diameter van 5,8 mm laat de kabel zich flexibel aanbrengen in een buis, langs de plinten of tegen de wanden in een woning. Net als bij Draka’s Coax kabel is deze kabel maximaal afgeschermd voor externe straling zoals van 4G mobiele masten. Datakabel selectiehulp Met de Draka datakabel selectiehulp kunt u eenvoudig het juiste kabeltype selecteren, op basis van toepassing of op basis van kabeleigenschappen.

Zie ook het artikel: Supersnelle en dunne UC HOME datakabel voor de woning